10 millió fa - GYIK

HU | EN
Gyakran ismételt kérdések
Szervezet
Miért épp 10 millió Fa?

Nemes egyszerűséggel, mert nagyságrendileg 10 millió fő Magyarország lakossága, vagyis a 10 millió Fa az "1fő-1fa" elvet valósítja meg.

Mi a 10 millió Fa közösség – egyesület, alapítvány, vagy mi más?

A 10 millió Fa egy lazán szerveződő, mégis egyre professzionálisabban működő közösség. Közösségnek tartjuk magunkat, nem csoportoknak, bár Facebook csoportként jöttünk létre. Országosan közel 40 000, a több, mint 100 helyi csoportban pedig további 20 000 követővel az ország egyik legnagyobb tematikus, zöld közösségévé fejlődtünk. A közösség célkitűzésének elérését 10 millió Fa Alapítvány segíti.

Szeretnék csatlakozni a kezdeményezéshez. Hogyan lehetséges ez?

Keresd a Facebookon a 10 millió Fa oldalát illetve a lakóhelyedhez legközelebb eső helyi csoportot, szintén a Facebookon. Jelentkezz be, tájékozódj az aktuális eseményekről a csoportban. A már létrejött csoportokat itt találod. Nem találsz közeli csoportot? Írj nekünk levelet a 10milliofa@10milliofa.hu címre, hogy megtaláljuk hol, miben és hogyan tudsz segíteni! Addig is: ültess fát és regisztráld az ültetésedet az applikációnkban!

Nem találok csoportot és kapcsolatot, mit tegyek?

Írj nekünk a 10milliofa@10milliofa.hu címre és megtaláljuk a megoldást!

Önkéntesként segítenék, hogyan tehetem ezt meg?

A 10 millió Fa közösség illetve a közösségi élet és ültetések szervezése jelenleg teljes mértékben önkéntes alapon történik. Amennyiben helyi szinten segítenél, keresd a számodra legközelebbi csoportot vagy hozz létre egyet, itt derül ki, hogy milyen aktuális és hosszabb távú feladatok vannak, miben tudsz részt venni. Ha a központi feladatokban segítenél, töltsd ki kérünk az űrlapot az Adományozz menüpontban.

Intézményként, gazdálkodó szervezetként működnék veletek együtt, hogyan lehetséges ez?

Köszönjük, hogy gondoltatok ránk! Kérjük töltsétek ki a honlapon a kérdőívünket az Adományozz menüpontban az együttműködés természetével kapcsolatban.

Középiskolásoknak le lehet igazolni a faültetésben illetve a 10 millió Fa kezdeményezésben való tevékenységet közösségi munkaként?

A közeljövőben tervezzük ezt biztosítani.

Honnan tudjuk, hogy hány fa lett elültetve?

Az oldalon követheted, hogy nyilvántartásunk szerint a 10 millió fából mennyi került elültetésre. A faültetések regisztrálásához egy applikációt használunk, amelyen keresztül személyesen töltheted fel a térképre az ültetéseidet.

Mikorra tervezitek elültetni a 10 millió fát? Mi lesz ez után?

A 10 millió fa elültetésének nincs konkrét céldátuma, de arra törekszünk, hogy mielőbb 10 millió, teljes értékű fával több legyen Magyarországon. Terveink szerint itt nem állunk majd meg, hanem a további fásításért dolgozunk majd.

Magánemberként ültettem fát, regisztrálhatom a 10 millió Fa számlálójában?

Igen. Minden faültetésnek örülünk és köszönjük, hogy részt veszel céljaink elérésében! A 10 millió Fa térképes applikáció segítségével tudod az elültetett fádat rögzíteni a számlálóba, amely a térképen is megjelenik az ültetés helyén. Az oldalon követhető, hogy a 10 millió fából mennyi került elültetésre.

Mely fák számítanak be a 10 millió Fa számlálásába? Mi van, ha valaki más szervezeti keretek közt ültetett fákat?

Minden faültetésnek örülünk, függetlenül attól, hogy milyen szervezeti keretben történt az adott fa vagy fák elültetése. Célunk, hogy más faültető szervezetekkel és kezdeményezésekkel együttműködjünk, megosszuk a megszerzett szakmai tudást legyen szó akár kertészeti akár szervezési, logisztikai tudásról, adott esetben közösen kerekedjünk felül a nehézségeken. Ha bármely más faültetési kezdeményezés szeretné, hogy beszámítsuk ültetéseit a 10 millió Fa ültetéseibe, egyeztessünk. Ez esetben írjatok a 10milliofa@10milliofa.hu emailcímre.

Nincs a lakóhelyemen csoport, mit tehetek?

Ha még nincs a lakóhelyeden illetve közelében csoport és kedvet érzel az elindításához jelentkezz a 10milliofa@10milliofa.hu címen és elmondjuk mik a teendők! Előre is köszönjük a lelkesedést! Ha van kedved, csatlakozz egy nem túl távoli csoporthoz, hogy jobban megismerj minket. Ha egyénileg ültetsz, az ültetéseket hozzáadhatod a 10 millió Fa által elültettett fák számához, az applikációnk segítségével.

Hogy értesülhetek a területi akciókról?

A 10 millió Fa területi csoportjainak többségében van Facebook csoportja, így javasoljuk, hogy keresd az eseményeket a csoportban. Ha nem találsz eseményt illetve kapcsolatot, fordulj hozzánk a 10milliofa@10milliofa.hu központi emailcímen és segítünk megtalálni a helyi közösséget. A csoportok elérhetőségét ezen a térképen találod.

18 éven aluli is szervezhet helyi csoportot?

Minden fiatal csatlakozónak örülünk és a csoport alapításnak nincs jogi akadálya. Ugyanakkor felhívjuk a figyelmet, hogy a képviselői feladatok olyan felelősséggel járnak, melyhez jól jöhet egy nagykorú barát segítsége. Keress minket a 10milliofa@10milliofa.hu központi email címen és egyeztessünk! Ti vagytok a jövő, a kezdeményezés többek közt értetek van és rólatok szól!

Külföldről hogyan tudok segíteni?

Külföldről is tudod segíteni a 10 millió Fa közösség munkáját annak népszerűsítésével, például a Facebook aktivitások megosztásával, itthoni vagy külföldi magyarok és nem magyarok felé való tudatosításával. Távolról az anyagi hozzájárulás lehet még egy jó támogatási forma. A 10 millió Fa Alapítványnak a Magnet Banknál van számlaszáma, amelyre lehet utalni. 10 millió Fa Alapítvány Székhely: 1072 Budapest, Klauzál tér 14, 3/19 Magnet Bank 16200106-11648804 Külföldről: Iban: HU02 16200106-11648804-00000000 SWIFT, BIC: HBWEHUHB Köszönjük! A 10 millió Fa közösségnek egyre gyarapodó számban vannak külföldi csoportjai is. London, Párizs után egyéb helyszíneket is szívesen fogadunk. Ha Te is létrehoznál egy csoportot, írj a 10milliofa@10milliofa.hu központi címre és segítünk.

Ti honnan tudjátok, hogy hogyan kell fákat ültetni, támogatják-e szakértők a munkátokat?

Természetesen. Számos lelkes önkéntesünk között szép számmal akadnak kertész, erdész, ökológus szakemberek is, akik helyi illetve központi szinten támogatják a munkánkat. A központi szakértők szakmai ajánlásait illetve a tiltott fajok listájával kapcsolatos állásfoglalásunkat itt találod.

Írtam nektek levelet, de még nem kaptam választ. Mi történik?

Közösségünk rövid idő alatt hatalmas méretűvé nőtte ki magát és jelenleg 100%-ban önkéntes alapon szerveződik. Kialakulóban van egy központi csoportunk, mely igyekszik minden felmerült kérdésre, javaslatra, feladatra mielőbb választ találni, de kérlek vedd figyelembe, hogy mindannyian egyéb dolgaink, családunk, főállásunk, egyéb elfoglaltságaink mellett, szabadidőnkben dolgozunk a 10 millió Fa céljainak eléréséért. A válaszidőnk ezért időnként hosszas lehet, de dolgozunk rajta. Addig is érdeklődj kérünk a helyi csoportokban, hogy hogyan tudnál részt venni a közösségi életben. Köszönjük a türelmet!

Miben más a 10 millió Fa, mint a hasonló egyéb kezdeményezések?

A 10 millió Fa közösség jelenleg az ország legnagyobb civil faültető közössége. Ma nincs másik, teljesen alulról építkező, önkéntes, országos hálózattal rendelkező faültető és egyáltalán, környezetvédelmi szervezet. Arra törekszünk, hogy a faültetéseink eredményeként az elültetett fák jóléte hosszú távon is biztosítva legyen, így kiemelt figyelmet fordítunk az utógondozásra. Tevékenységünket a közös cél motiválja, így nem versenyzünk egyéb faültető kezdeményezésekkel, hanem örülünk minden hasonló, felelős kezdeményezésnek. A faültetés mellett a közösségépítést tartjuk fő feladatunknak. A 10 millió Fa közösség alapelveit megtalálod az oldalon.

Hogyan lehet Veletek személyesen találkozni?

Keresd eseményeinket a Facebookon a 10 millió Fa oldalán illetve a helyi csoportok Facebook oldalán. Szeretettel várunk!

Ültetés
Hol lehet beszerezni a telepítendő fákat? A kezdeményezés keretén belül kedvezményesen is lehet vásárolni facsemetéket és/vagy cserjéket?

Jelenleg még folynak a tárgyalások ez ügyben. Több kertészeti céggel is kapcsolatban állunk, az erről szóló információkat igyekszünk mielőbb megosztani.

Ha valaki szeretné, hogy az általa felajánlott fánál szerepeljen a neve, akkor mit kell tennie?

Jelenleg saját maguknak kell ezt biztosítani, egyeztetve az ültetés kapcsán az ültetésben résztvevőkkel. Kérjük, hogy lehetőleg környezetbarát módon valósuljon meg a jelölés és nem támogatjuk magára a fára történő rögzítést.

Hova lehet fát ültetni?

Kertész, erdész, ökológus szakértőink összeállítottak egy szakmai ajánláscsomagot, melyben erre a kérdésre is részletesen kitérnek. Az anyag itt érhető el.

Kik vehetnek részt az ültetéseken?

Bárki, nemtől, életkortól és minden más feltételtől függetlenül, aki a tiltás alá nem eső fát szeretne ültetni, bármilyen motivációból teszi is.

Sosem ültettem még fát, hogyan kell csinálni?

A 10 millió Fa közösség kertész, erdész, ökológus szakértői összeállítottak egy szakmai ajánláscsomagot, mely a faültetéssel kapcsolatos legfontosabb információkat tartalmazza a választható vagy éppen tiltott fákon át a gondozási javaslatokig, ültetési tanácsokig. Az anyag itt érhető el. Csoportjaink időről időre szerveznek ültetéssel kapcsolatos oktatásokat illetve közösségi ültetéseket, ahol elsajátíthatod a faültetés szakszerű módját. Csatlakozz helyi csoportjainkhoz tapasztalatszerzésért. Jó munkát kívánunk!

Mikorra szerveztek ültetéseket?

A faültetések ideális időszaka a lombhullás végétől a rügyfakadási időszak kezdetéig tart, a fagyos időszakok beállta előtt, illetve elmúlása után. A 10 millió Fa közösség arra törekszik, hogy az általunk szervezett faültetések ebben, a fák számára legmegfelelőbb időszakban történjenek. Ehhez kapcsolódóan 2019-ben először hirdettük meg az Élet Napját, mely a halottak napja utáni első szombat. Az Élet Napjával hagyományt kívánunk teremteni és minden évben ugyanekkor tervezzük megrendezni az országos faültetési eseményt és ünnepet. Tavaszi faültető eseményünk pedig a Föld Hete neve kapta és a Föld Napjához kapcsolódóan rendezzük meg - bízva abban, hogy az időjárási körülmények is megfelelőek. (2020-ban a Föld Hetét április 18-26 közt tartjuk.) A konkrét időpontokról és eseményekről tájékozódj a 10 millió Fa és helyi csoportjainak Facebook oldalán.

Milyen fát ültessek?

A 10 millió Fa alapvetően őshonos fák ültetését támogatja. Közösségünk kertész, erdész, ökológus szakértői összeállítottak egy szakmai ajánláscsomagot, mely a faültetéssel kapcsolatos legfontosabb információkat tartalmazza a választható vagy éppen tiltott fákon át a gondozási javaslatokig, ültetési tanácsokig. Az anyagok itt érhetőek el.

Gyümölcsfát is ültethetek?

Minden fa számít! A gyümölcsfák nem csak árnyékukkal segítenek, de a későbbi élelmezési és szállítmányozás-kiváltási szerepükkel is, így a válaszunk: igen!

Vannak tiltott fák, amiket nem szabad ültetni?

Igen. A 10 millió Fa közösség nem támogatja az invazív és jogszabályokban tiltott/nem engedélyezett fa- és cserjefajokés változatainak telepítését. Ezzel kapcsolatos állásfoglalásunkat és az érintett fajokat itt találod.

Van a fákról egy lista, melyben látom, hogy milyen típusú fát hova/milyen talajba érdemes ültetni, mennyire vízigényes?

A 10 millió Fa közösség kertész, erdész, ökológus szakértői összeállítottak egy szakmai ajánláscsomagot, mely a faültetéssel kapcsolatos legfontosabb információkat tartalmazza, többek közt ezeket is. Az anyag itt érhető el.

Mi lesz a fák utángondozásával, ki fogja őket locsolni?

A 10 millió Fa közösség arra törekszik, hogy minden általunk elültetett fának gazdát találjunk, aki hosszú távon gondoskodik az adott fa vagy fák gondozásáról. Vagyis a közösségek feladata nem pusztán a mennyiségi ültetés, hanem az elültetett fákról való gondoskodás is. A cél, hogy 10 millió teljes értékű fával legyen több Magyarországon. A csoportok helyi szinten találnak megoldást az utógondozás feladatára, mely lehetséges együttműködés keretében egy iskolával, óvodával, egyéb intézménnyel, de egy család vagy magánember is vállalhatja a fák gondozását.

Szeretnék egy útmutatót, hogy milyen fát hogy kell utógondozni!

A 10 millió Fa közösség kertész, erdész, ökológus szakértői összeállítottak egy szakmai ajánláscsomagot, amely a gondozási javaslatokat is tartalmazza. Az anyag itt érhető el.

Felajánlás
Milyen módon tudom segíteni a tevékenységeteket?

A faültetéshez kapcsolódó minden felajánlást örömmel veszünk. Ez lehet természetbeni felajánlás, például facsemete, földterület, ültetéshez szükséges bármiféle eszköz. Lehet személyes támogatás, például az ültetési vagy szervezési munkálatokban való részvétel keretében vagy olyan szakértelem, mely a közösség munkáját segíti valamilyen módon, legyen szó akár kertészeti, erdészeti, ökológiai tudásról vagy grafikai, jogi,kommunikációs, pénzügyi, menedzsment, egyéb releváns tudásról illetve akár kapcsolati tőkéről. Oldalunkon a felajánlás típusa szerinti bontásban tudod megtenni a felajánlásodat, ezzel nagyban segíted az adatok feldolgozását. Kérjük, hogy emailt csak akkor írj nekünk, ha az oldalon keresztül sikertelen volt a felajánlás megtétele. Köszönjük az együttműködést! A 10 millió Fa Alapítvány anyagi támogatást is elfogad. Az alapítványnak a Magnet Banknál van számlaszáma, amelyre lehet utalni. 10 millió Fa Alapítvány székhely: 1072 Budapest, Klauzál tér 14, 3/19 Magnet Bank 16200106-11648804 Külföldről: Iban: HU02 16200106-11648804-00000000 SWIFT, BIC: HBWEHUHB Köszönjük!

Hol tehetem meg a felajánlásomat?

Országszerte alakultak és alakulnak csoportok, érdemes a legközelebbihez csatlakozni. Az egyes csoportok Facebook oldala elérhető ezen a térképen. Oldalunkon a felajánlás típusa szerinti bontásban tudod megtenni a felajánlásodat. Kérjük, hogy emailt csak akkor írj nekünk, ha az oldalon keresztül sikertelen volt a felajánlás megtétele. Köszönjük az együttműködést!

Az ültetéshez nem tudok csatlakozni, de anyagi támogatást fel tudok ajánlani. Hol tehetem meg?

A 10 millió fa elültetése nem csak hatalmas munka, de nagyon sok pénzbe is kerül, ezért örömmel veszünk minden anyagi hozzájárulást, amit az alábbi számlaszámra való utalással lehet megtenni: 10 millió Fa Alapítvány székhely: 1072 Budapest, Klauzál tér 14, 3/19 Magnet Bank 16200106-11648804 Külföldről: Iban: HU02 16200106-11648804-00000000 SWIFT, BIC: HBWEHUHB Köszönjük!

Honnan lesznek fák az ültetéshez?

Céges és magánszemélyektől származó felajánlásokból.

Nincs saját udvarom, vagy már nincs hely a kertemben és nem tudok részt venni faültetéses eseményen. Mit tehetek?

Ebben az esetben több lehetőség is van. Először is tehetsz fa felajánlást. Vagy, ha erkélyes lakásban laksz, oda "ültethetsz" egy balkonos facsemetét. A balkonok, belső udvarok zöldítése ugyan nem tölti be a fák minden funkcióját, de ugyanúgy megfogják a port, hűtik, párásítják a levegőt, a virágzó növények méhlegelőül szolgálnak és az ember közérzetét is javítják.

Adományozz
Felajánló
Felajánlás típusa
Fa mérete?
Felajánlás részletezése
Megjegyzés
Elküldés
Köszönjük, hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot!
Bezárás
Te is ültettél?
Elküldés
Köszönjük, ellenőrzés után kikerül az ültetés az oldalra!
Bezárás
Regisztráció
Belépés
Belépés
Regisztráció
Támogass
A vállalásunk, 10 millió fa elültetése nem csak hatalmas munka de nagyon sok pénzbe is fog kerülni ezért örömmel veszünk minden anyagi hozzájárulást, amit az alábbi számlaszámra való utalással lehet megtenni:
10 millió Fa Alapítvány
székhely: 1072 Budapest, Klauzál tér 14, 3/19
Magnet Bank 16200106-11648804
SWIFT, BIC: HBWEHUHB Külföldről: Iban: HU02 16200106-11648804-00000000
SWIFT, BIC: HBWEHUHB
ÁLTALÁNOS ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ A 10MILLIOFA.HU WEBOLDAL HASZNÁLATÁHOZ
A Tájékoztató célja, hogy a honlap látogatói és felhasználói számára tömören és közérthetően bemutassa a honlaphoz kapcsolódó adatkezelést és azokat a lényeges kérdéseket, amelyek fontosak lehetnek az Ön személyes adatainak védelmével kapcsolatban.
A 10Milliofa.hu weboldalt a 10 Millió Fa Alapítvány üzemelteti. A 10 Millió Fa Alapítvány jelen nyilatkozatával tájékoztatja a honlap látogatóit és felhasználóit adatkezelési gyakorlatáról, az adatok védelme érdekében megtett szervezési és technikai intézkedéseiről és a felhasználókat jogérvényesítési/jogorvoslati lehetőségeikről. Amikor a A 10Milliofa.hu szolgáltatásait használja, az adatkezelőre bíz személyes adatokat.
1. Az adatkezelő adatai, elérhetősége
10 Millió Fa Alapítvány (székhely: székhely: 1072 Budapest, Klauzál tér 14, 3/19; e-mail: 10milliofa@10milliofa.hu)
2. A kezelt adatok köre
A honlap megtekintése során a technikai működés miatt automatikusan rögzítésre kerül a felhasználó látogatásának kezdő és befejező időpontja, illetve egyes esetekben - a felhasználó számítógépének beállításától függően - a böngésző, az operációs rendszer adatai és a felhasználó IP címe, illetve annak az oldalnak a neve, ahonnan a felhasználó érkezett. Ezen adatokból a rendszer automatikusan statisztikai adatokat generál. Az üzemeltető ezen adatokat nem kapcsolja össze más személyes adatokkal, kizárólag a statisztikák elkészítésére használja.

A 10Milliofa.hu honlap a látogatók számítógépére cookie-t küld. A cookie többek között a felhasználóknak történő automatikus üzenetek megjelenítése miatt szükséges. A cookie-kat kereskedelmi célra a 10 Millió Fa Alapítvány nem használja.

Bárki látogathatja a honlapot anélkül, hogy a technikailag automatikus adatkezelésen túl bármilyen személyes adatokat kellene megadnia. Kérdések, támogatás és egyéb megkeresések esetén a felhasználó nevét, címét, telefonszámát, email címét a 10 Millió Fa Alapítvány kizárólag kapcsolattartási célra használja. A 10 Millió Fa Alapítvány a személyes adatokat nem teszi hozzáférhetővé a honlap más látogatói számára. Amennyiben Ön támogatja a 10 Millió Fa Alapítvány, bármilyen fizetési eszköz útján, a 10 Millió Fa Alapítvány kezelésébe kerülhet neve, bankszámlaszáma és a támogatás (adomány stb.) összege, valamint átutalás ideje.
3. Az adatkezelés jogalapja
A honlap használatához megadott adatok kezelése a felhasználó önkéntes hozzájárulásával, a jelen tájékoztatás ismeretében történik. A 2. pontban megjelölt személyes adatok kezelésének jogalapja a felhasználók önkéntes hozzájárulása.
4. Az adatkezelés céljai
Weboldal látogatói adatok - A látogatás időpontja, az IP cím, valamint a böngésző és operációs rendszer adatainak felvétele és tárolása a rendszer működésének sajátossága, kezelésük technikailag elengedhetetlen, kizárólag statisztikai célokból történik.

Támogatás - 10 Millió Fa Alapítvány kezelésébe adott személyes adatok kezelésének a célja, hogy az adatkezelő (10 Millió Fa Alapítvány) a szolgáltatás zavartalan biztosítása érdekében a szolgáltató és az érintett közötti kommunikációt szavatolja. A személyes adatokat a 10 Millió Fa Alapítvány eltérő célra nem használja és bizalmasan kezeli.

Ezen adatok összesített, statisztikai célú felhasználására kerül sor. Az adatkezelő a megjelölt céloktól eltérő célra a személyes adatokat nem kezeli. Az így megadott adatok kezelése a felhasználó önkéntes hozzájárulásával történik.
5. Az adatkezelés időtartama
A session ID-k a böngésző bezárásakor automatikusan törlődnek. A felhasználó a saját cookie-ját bármikor törölheti. A cookie-k automatikusan törlődnek a böngésző beállításától függően. Amennyiben Ön hozzájárult ahhoz, hogy adatait hírlevél vagy támogatói kommunikáció céljára használjuk, ezen adatokat addig tároljuk, míg arról Ön másként nem rendelkezik vagy a hozzájárulást Ön vissza nem vonja.
6. Az adatokhoz hozzáférők köre, adatfeldolgozók
A felhasználók által megadott személyes adatokhoz, valamint a technikai működés miatt automatikusan megismert adatokhoz kizárólag az adatkezelő munkatársai férhetnek hozzá. Az automatikusan generált adatokhoz adatfeldolgozóként a szerver üzemeltetője a BIT Monkey Creative Group is hozzáfér.
Személyes adatokat harmadik személyeknek az adatkezelő nem ad át, kivéve akkor, ha a felhasználó olyan célból adta meg személyes adatát. Így kérdés esetén a 10 Millió Fa Alapítvány munkatársai, támogatás esetén pedig a szerződő bankok hozzáférnek a felhasználó által küldött információhoz és személyes adatokhoz.
A törvényben előírt, kötelező adattovábbítások esetén a 10 Millió Fa Alapítvány az egyes hatósági adatkérések teljesítése előtt minden egyes adat tekintetében megvizsgálja, hogy valóban fennáll-e az adattovábbítás jogalapja, és szükség esetén kikéri az adatvédelmi hatóság véleményét. A felhasználó bármikor jogosult módosítani a megadott adatokat. Nem nyilvános, és harmadik személy számára nem hozzáférhető az érintett e-mail címe.
7. Az érintettek személyes adataik kezelésével kapcsolatos jogai
Tájékoztatáshoz való jog Ön jogosult arra, hogy a 10 Millió Fa Alapítvány – az adatkezelést megelőzően, vagy legkésőbb az első adatkezelési művelet megkezdését követően haladéktalanul – tömören, átláthatóan és közérthetően tájékoztatást kapjon az adatkezelés lényeges kérdéseiről, az Ön által gyakorolható jogokról, valamint a jogérvényesítési/jogorvoslati lehetőségekről. Jelen adatkezelési tájékoztatás ezen előzetes tájékoztatáshoz való jogára tekintettel került közzétételre.

Hozzáférési jog
Személyes adataik kezeléséről minden érintett tájékoztatást kérhet. Az adatkezelő kérésre 30 napon belül írásban tájékoztatást ad az érintettnek az általa kezelt adatairól, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről (székhelyéről) és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg az adatokat. Mindezeket a jogait csak előzetes azonosítást követően tudjuk biztosítani. Ezért kérjük, hogy az adatkezeléssel összefüggő kéréseit, nyilatkozatait, panaszait jelentse be a 10 Millió Fa Alapítvány valamely elérhetőségén (cím: 1072 Budapest, Klauzál tér 14, 3/19; email: 10milliofa@10milliofa.hu) Készüljön fel rá, hogy jogainak gyakorlásához szükség lesz személyazonosságának igazolására.

Helyesbítés és törlés
Az érintettek írásban kérhetik a személyes adataik (vagy azok egy részének) módosítását és törlését. Ezen kérésekre az adatkezelő a lehető legrövidebb időn, de legfeljebb három héten belül visszajelzést küld. Törlés abban az esetben lehetséges, ha az érintett visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja. Az e-mailen kért adattörlésre a kifogás megérkezésétől legkésőbb a lehető legrövidebb időn, de legfeljebb három héten belül válaszol az adatkezelő.

Tiltakozás
A felhasználók tiltakozhatnak személyes adataik kezelése ellen, ennek keretében kérhetik személyes adatainak helyesbítését és törlését is az adatkezelő levelezési címén: 1072 Budapest, Klauzál tér 14, 3/19, illetve a 10milliofa@10milliofa.hu e-mail címén.

Adatok hordozhatósága
Az érintettek írásban kérhetik az általuk az adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatok rendelkezésre bocsátását, széles körben használt, géppel olvasható formátumban. Az adatkezelő a kérést követően ezt 30 napon belül az érintett számára rendelkezésre bocsátja.
8. Adatbiztonsági intézkedések
A személyes adatokat a Tárhely.eu szolgáltató szervertermében telepített, 24 órás őrzéssel védett szerveren tároljuk. A szerver Budapesten a Váci úton található, a 2. pontban megadott adatokat a 10 Millió Fa Alapítvány ezzel harmadik országba nem továbbítja.
9. Jogérvényesítési lehetőségek
Kérjük a felhasználókat, hogy ha úgy érzik, hogy a 10 Millió Fa Alapítvány megsértette a személyes adatok védelméhez fűződő jogát, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy az esetleges sérelmet orvosolhassuk.

Tájékoztatjuk a felhasználókat, hogy igényüket polgári bíróság előtt is érvényesíthetik, vagy kérhetik az adatvédelmi hatóság segítségét is. Erre, valamint az adatkezelő kötelezettségeire vonatkozó részletes jogszabályi rendelkezéseket az Európai Parlamentnek és a Tanácsnak a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről szóló 2016/679 rendelete (2016. április 27.), az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény tartalmazza, valamint az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló a 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § tartalmazza.

Ha a személyes adatok védelmére vonatkozó további kérdése van, akkor azt a 10milliofa@10milliofa.hu e-mail címre juttassa el.

A 10 Millió Fa Alapítvány az Ön személyes adatát kizárólag a jelen adatvédelmi nyilatkozat és a hatályos adatvédelmi jogszabályoknak megfelelően dolgozza fel. Amennyiben azonban Ön személyes adatainak feldolgozásával kapcsolatban mégis panaszt szeretne tenni, vagy más módon elégedetlen azzal ahogyan az adatait kezeljük, jogában áll a felügyeleti hatóságnál panaszt tenni.
Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c; telefon: +36-1-391-1400; e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu)
Bírósági út: az adatvédelmi perek elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A per – az érintett választása szerint – az érintett lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt is megindítható.
10. Kikötés
Az adatkezelő fenntartja a jogot, hogy az adatvédelmi nyilatkozatát megváltoztassa. Erre különösen akkor kerülhet sor, ha a szolgáltatások köre bővül, vagy ha jogszabály azt kötelezővé teszi. Az adatkezelés megváltozása nem jelentheti a személyes adatok céltól eltérő kezelését. Az erre vonatkozó tájékoztatást az adatkezelő 15 nappal előre közzéteszi honlapján.